Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Νέα έρευνα συνδέει την ανθυγιεινή διατροφή με πρόωρη έναρξη κατανάλωσης αλκοόλ

Eρευνήτρια δήλωσε ότι πρέπει να αυξήσουμε την εγρήγορση των ανθρώπων για τη μακροπρόθεσμη επίδραση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία.
Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες θέτουν τα παιδιά σε υψηλότερο κίνδυνο αλκοολισμού νωρίς στη ζωή, αναφέρει νέα έρευνα.
Η διατροφή, ακόμα έχει ισχυρότερη επίδραση στους εφήβους έναντι της  εκπαίδευσης των γονέων και του εισοδήματος του νοικοκυριού.
Αυτά αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Public Health Nutrition.
Η Lauren Lissner, του University of Gothenburg, δήλωσε ότι πρέπει να αυξήσουμε την εγρήγορση των ανθρώπων για τη μακροπρόθεσμη επίδραση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία.
Ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων των 2.200 παιδιών, μεταξύ 6 και 9 ετών στην έναρξη της έρευνας.
Η Kirsten Mehlig, δήλωσε ότι μετά από ανάλυση, η ισχυρότερη σχέση φάνηκε να αφορά τη διατροφή των
μικρότερων παιδιών και την κατανάλωση αλκοόλ καθώς μεγαλώνουν. Πίσω από τη σχέση είναι αυτή η επίδραση σε μικρή ηλικία, ανέφερε.
Στην ομάδα ηλικιών μεταξύ 11 και 16, ποσοστό 7% ανέφερε υψηλή πρόσληψη ζάχαρης και 3% ανέφερε εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ.
Η σχέση δεν εξηγείται από το εισόδημα των γονέων και την εκπαίδευση, την αυστηρότητά τους ή την ποιότητα ζωής του παιδιού που συνδέεται με την υγεία και επηρεάστηκε μερικώς από τη συστηματική κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών στην εφηβεία.
Αν και οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι τα παιδιά αφαιρούν τα λιπαρά από τη διατροφή τους, τα προειδοποιούν σχετικά με την κατανάλωση ζάχαρης, κορεσμένων και τρανς λιπαρών.
 Iatronet